EMT BY PAULA

Cranio-Sacraal Therapie voor paarden

Magneetveld Therapie

Vanaf augustus 2018 werk ik aanvullend in mijn behandelingen met Magneetveld Therapie. Ik maak gebruik van de apparatuur van Magnacare. Maar waarom nou Magneetveld Therapie?

Magneetveld Therapie dringt diep door tot in alle cellen (en weefsel), het versterkt de Ion uitwisseling (zoals Natrium en Calcium) en het verhoogt het zuurstofverbruik van de cel.

Mensen en dieren bestaan uit cellen die elektrisch functioneren. Met andere woorden: cellen hebben een bepaalde lading. Op het moment dat dat cellen niet goed functioneren is ook de lading afwijkend van normaal. Het is belangrijk voor cellen om een normale elektrische lading te hebben anders werkt de stofwisseling niet goed en kan het lichaam niet optimaal functioneren. Afvalstoffen kunnen dan niet afgevoerd worden en nieuwe verse voedingsstoffen (inclusief zuurstof) kunnen de cellen niet bereiken.

Het pulserend magnetisch veld van de Magnacare apparatuur zorgt dat de cellen weer ionen gaat uitwisselen en brengt dus de stofwisseling van de cellen weer op gang. Dat is heel belangrijk voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam!

Een pulserend magnetisch veld verlicht direct pijn in een lichaam en kan onder andere tijdens therapie gebruikt worden voor:
* Het ontspannen van spieren en ander zacht weefsel
* Het op gang brengen van de circulatie op plekken waar deze verstoord is (door bijv. blokkades)
* Acute onstekingen (en blessures)
* Botbeschadigingen
* Chronische pijn

Paarden die behandelt worden met Magneet Therapie worden erg ontspannen, gaan gapen, kauwen en likken, niezen etc. (net zoals tijdens mijn behandeling).
In sommige gevallen gaan ze op een bepaalde manier staan en krijgen ze op elke keer dezelfde plekken jeuk. Daar zit dan iets vast wat loskomt (of weer in beweging komt). Zie voor meer reacties de pagina werkwijze. Deze reacties betekenen dat er spanning wordt losgelaten die het lichaam heeft vastgehouden.