EMT BY PAULA

Cranio-Sacraal Therapie voor paarden

Wie ben ik

Het eerste wat ik mij kan herinneren van mijn jeugd is dat ik op ponyles wilde. Toen ik 8 jaar werd was het dan zo ver. Wat ik toen wilde, wil ik nu nog steeds: het beoefenen van paardensport.

In 2002 zijn we als gezin tijdelijk naar Amerika verhuisd. Daar heb ik een ander soort paardenwereld leren kennen en ben ik begonnen met lesgeven en het begeleiden van jonge ruitertjes tijdens ponykampen.

Eenmaal terug in Nederland ben ik begonnen bij Hogeschool Larenstein met als studierichting paardenhouderij. Daar kregen we uitgebreid les over het lichaam van een paard. Masseren, behandelen en bijv. fysiotherapie hadden op dat moment niet mijn grootste interesse. Ik wilde eigenlijk alleen maar rijden en lesgeven.
In 2006 heb ik mijn ORUN diploma 'basisinstructeur' behaald en in 2011 is daar de ORUN allround instructeur 2e fase bijgekomen.  

Sinds 2005 maak ik paarden klaar voor de springsport en breng ze vervolgens uit op wedstrijden. Ik begon steeds meer interesse te krijgen in het lichaam van mijn paarden: Waarom krijgen paarden eigenlijk blessures? Hoe kan ik het beste resultaten behalen met dit specifieke paard? Hoe zorg ik dat mijn paard met zoveel mogelijk plezier zijn werk doet? Hoe zorg ik ervoor dat mijn paard het zo lang mogelijk vol kan houden?

Ik heb veel gebruik gemaakt van verschillende soorten van therapie voor paarden. Bij sommigen merkte ik geen resultaat (overigens betekent dit niet direct dat er geen resultaat is!) en bij anderen was het resultaat niet goed genoeg om er geld aan uit te blijven geven. Jaren lang heb ik mijn paarden niet meer laten behandelen maar heb ik zelf een aantal dingen geprobeerd. Dit was toen nog voornamelijk stretchen en masseren.

Twee jaar geleden werd ik voorgesteld aan Uulke van Meeteren. Hij behandelt paarden op zo'n manier dat het wel effect had. Dat heeft mij op een zoektoch gebracht die mij uiteindelijk bij in eerste instantie bij Jack Meagher en Jim Masterson bracht. Ik ontdekte dat de methode die Jim Masterson ontwikkelt had samengesteld was uit verschillende soorten therapieën met als een van belangrijkste: Cranio-Sacraal Therapie. Ik zag daar zoveel waarde in dat ik begonnen met met de opleiding tot Cranio-Sacraal Therapeut.

Daarnaast ben ik ook op zoek gegaan naar "iets" wat kan bijdragen aan het ontspannen van spieren en het verwijderen van afvalstoffen. Sportmassage kan nuttig zijn maar de werking ervan blijft beperkt doordat we als mens nu eenmaal niet zo diep kunnen komen bij die massieve paardenspieren. Ik kwam al snel 'Guasha voor paarden' tegen. En gelukkig maar; dit blijkt een van de meest waardevolle behandelmethoden die ik tot nu toe ben tegengekomen. Ik vertel daar mee over op de pagina 'Guasha voor paarden'.

Ik hoop dat je met plezier mijn website doorleest. Als je vragen hebt kun je altijd contact met mij opnemen!